+32 15 71 13 20
Openingsuren: Ma-Vrij: 8:30u - 15:30u, Za-Zo: gesloten
Ludy Spoelders BVBA

Onze diensten – Fineer op rol

Dunne kantfineer

Onze dunne (één laag) fineerkanten zijn standaard 0,6 millimeter dik en kunnen volledig op maat worden besteld. Hieronder vindt u de standaard mogelijkheden:

Breedte: 16 – 100mm
Lengte: 25 – 200m
Achterzijde: Lijm of vlies
Oppervlakte: Geschuurd

Dikke kantfineer

Onze dikke (meerdere lagen) fineerkanten zijn van uitstekende kwaliteit en kunnen volledig op maat besteld worden. Hieronder vindt u de standaard mogelijkheden:

Breedte: 24, 30 of 45 mm
Lengte: 50 – 100m
Achterzijde: Lijm of vlies
Oppervlakte: Geschuurd, zaagoptiek of geborsteld

Dit zijn onze standaard mogelijkheden. Heeft u andere voorkeuren?
Aarzel dan niet om ons te contacteren en wij zullen zien wat mogelijk is.

Ommanteling

Ommanteling heeft een standaard dikte van 0,35 millimeter. Het is daardoor extra flexibel zodat het de meest complexe oppervlakken kan bedekken. Het heeft dezelfde standaard specificaties als dunne kantfineer (kijk hierboven), behalve de lengte: tot wel 400m mogelijk!

Eigen fineer op maat

U kan bij ons ook eigen fineer binnenbrengen om te laten verwerken tot fineer op rol. Door het gebruik van onze zelfgebouwde machines kunnen wij ook uw fineer volledig op maat verwerken. Ook voor deze dienst gelden dezelfde standaard mogelijkheden zoals hierboven beschreven. Heeft u andere wensen? Dan kan u ons ook altijd contacteren en zullen we zien wat er mogelijk is.

Korte geschiedenis

In 1955 richtte Alfons Spoelders zijn eigen firma op, die zich specialiseerde in parket voor tafelbladen. De machines die daarvoor nodig waren, werden door hem zelf gemaakt. De eerste machines waren dubbele fineerscharen.

In 1968 is de firma begonnen met het onzichtbaar verlengen van fineerkanten, in de volksmond “Changs” genoemd. Hierbij werd er gebruikgemaakt van de fingerjoint techniek.

In 1978 nam Ludy Spoelders de zaak van zijn vader over. De hoofdzaak van de firma werd dan de productie van fineerkanten voor de meubelindustrie. Ook Ludy Spoelders vond, net zoals zijn vader, zelf machines uit. Deze machines perfectioneerde het onzichtbaar verlengen van fineerkanten.

Vandaag de dag maakt Ludy Spoelders twee verschillende soorten fineerkanten: Dunne en dikke. Ook maakt de firma ommanteling. Door het gebruik van de zelf uitgevonden machines kan het bedrijf alles volledig op maat van de klant maken. Zo kan het bedrijf bijvoorbeeld lengtes maken tot wel 200m (en in het geval van ommanteling: 400m!), meer dan 20 verschillende houtsoorten, met vlies of lijm, etc.

LudyMachinery NV

LudyMachinery NV is in 1987 ontstaan uit de firma Ludy Spoelders BVBA en specialiseert zich in de machinebouw voor de fineer-industrie.

In het begin werd enkel de ontwikkeling, het ontwerp en de assemblage van de machines gedaan. In de loop der tijd werd er een eigen gereedschapsmakerij uitgebouwd, uitgerust met de modernste machines. Het sterkste punt van de firma is dat de machines vanuit de praktijk ontworpen worden, daar Ludy Spoelders BVBA fineerkanten maakt. Op deze manier kunnen nieuwe ontwikkelingen steeds getest worden.

Vandaag de dag omvat LudyMachinery NV:

  1. Ontwerp bureau en machinebouw
  2. Afdeling gereedschapsmakerij, uitgerust met de modernste CNC-machines
  3. Machinepark

In het bedrijf primeert kwaliteit en precisie met een hoge afwerkingsgraad en dit volgens de specifieke wensen van de klant.